Το παιδικό μας βιβλίο "Η Δάφνη και η Μαγική Λέξη".

Το νέο μας παιδικό βιβλίο είναι πλέον πραγματικότητα! Μια όμορφη ιστορία για μικρά παιδιά που εκδηλώνει πόσο σημαντικό είναι να λέμε "Σ'ευχαριστώ", "Παρακαλώ" και "Μπορώ να έχω?" στη ζωή μας.

Το παιδικό μας βιβλίο "Η Δανάη στο Νησί των Αριθμών".

Μετά από πολύ κόπο για να βρούμε ελεύθερο χρόνο και να τελειώσει το πρώτο μας παιδικό βιβλίο για παιδιά κάτω των 5 ετών, τα καταφέραμε. Θέμα του βιβλίου είναι πως οι αριθμοί μας βοηθάνε στη καθημερινή μας ζωή, και γιατί τους έχουμε ανάγκη. Όλα διηγούνται μέσα από τις περιπέτειες τις μικρής Δανάης σε φανταστικούς κόσμους γεμάτους νούμερα.

Επιλογές μουσικής για παιδιά, κάτω από το κανάλι μουσικής μας.

Σας ακούσαμε και αποφασίσαμε να σας δώσουμε τις καλύτερες παιδικές μελωδίες μαζεμένες σε ένα κανάλι μας με εύκολη αναζήτηση. Απολαύστε ατέλειωτες ώρες μελωδίας μόνο για παιδιά!

Καιρός για ποπ-κορν, χυμό και "εκπαιδευτική" ταινιούλα.

Οι καλύτερες εκπαιδευτικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, τώρα κάτω από ένα κανάλι μας με γρήγορη εύρεση. Το "eL Cine" είναι εδώ, μόνο για τα παιδιά!

Όλες οι γιορτές του χρόνου μέσα σε φύλλα εργασίας για παιδιά.

Στη σελίδα μας θα βρείτε όλες τις γιορτές που χρειάζεται ένα παιδάκι να κατανοήσει. Βρείτε κατασκευές και φύλλα εργασίας για την τάξη αλλά και για το σπίτι. Η μάθηση γίνεται διασκέδαση!

Εγκυκλοπαιδικά θέματα για την φύση, τον ανθρωπό και την ψυχολογία του.

Οι κατηγορίες μας καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος εγκυκλοπαιδικών θεμάτων. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν για τον υλικό κόσμο του παρόντος και του παρελθόντος, όπως και εξίσου σημαντικό είναι τα θέματα για την ψυχολογία τους.

Αναζήτηση

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η Πρωταπριλιά και το έθιμο του ψέματος εκείνη την ημέρα

Κατά την 1η Απριλίου, συνηθίζεται να λέγονται καλοπροαίρετα ψέματα λόγω εθίμου.
Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό.



  • Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, ο Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο "κώδικας δεοντολογίας" των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου έθιμο.

  • Αυτή η εκδοχή θεωρείται και η πιο βάσιμη ιστορικά και με γενέτειρα του εθίμου την Γαλλία κατά τον 16ο αιώνα. Μέχρι και  το 1564 η οι Γάλλοι γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά τους την "1η Απριλίου". Την χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας  του Καρόλου του 9ου, αυτό φαίνεται να άλλαξε και Πρωτοχρονια θεωρούνταν πλέον η 1η Γενάρη. Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν την παλαιά πλέον πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν. Το πείραγμα αυτό μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.
Το Έθιμο αυτό διαφοροποίηθηκε στην Ελλάδα αλλά η βασική ιδέα παρέμεινε ίδια.
Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του. Επίσης το βρόχινο νερό της πρωταπριλιάς, θεωρούν μερικοί, ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Όσο για το «θύμα», πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τον «θύτη», θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο και πιθανότατα αν είναι παντρεμένος θα χήρεψει γρήγορα.


Και ένα τραγούδι για την Πρωταπριλιά
Στραβός Βελόνα γύρευε - Βατσιτσέλο Βατσιτσό

 

 

ΠΗΓΗ http://el.wikipedia.org

Πασχαλινό καλαθάκι με προτυπωμένες πασχαλινές παραστάσεις

Πασχαλινό Καλαθάκι με έτοιμες πασχαλινές παραστάσεις προτυπωμένες.
 Το μέγεθος του πατρόν -(Α4)- είναι φυσικά μικρό. Εναλλακτικά, το χρησιμοποιούμε σαν αβγοθήκη. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούμε στο φωτοτυπικό μηχάνημα να το μεγενθύνουμε. Σε ποσοστό 150% επιτυγχάνουμε το Α3 μέγεθος. Αν πάλι το μηχάνημά μας, μας επιτρέπει τη χρήση κάνσον, τότε κόβουμε κάνσον χαρτόνι σε μέγεθος Α3 και φωτοτυπούμε απευθείας εκεί.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Παιδί & Γραπτός Λόγος - Το Σταυρόλεξο των εντόμων


Ένα σταυρόλεξο για τα 4 γνωστότερα και πιο οικεία στα παιδιά έντομα. 

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Το λεξιλόγιο της ΜΕΛΙΣΣΑΣ - Καρτέλες Ανάγνωσης & Γραφής

Μερικές λέξεις για τη μέλισσα στις οποίες είναι καλό να αναφερθούμε.


"Το πέταγμα της μέλισσας" του Κόρσακοφ -"Ο Μελισσοκόμος" του Θ.Αγγελόπουλου & οι Locomondo με την Greenpeace ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΑ




Flight Of The Bumblebee / Rimsky - Korsakov

Το "πέταγμα της μέλισσας" του Κόρσακοφ είναι είναι κομμάτι κλασσικής μουσικής με το οποίο τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν το πόσο γρήγορα πετάει μια μέλισσα και φυσικά να πραγματοποιήσουμε μουσικοκινητικά παιχνίδια.
Παράδειγμα: Απλώνουμε στο χώρο στεφάνια πλαστικά και τα μισά παιδιά  μπαίνουν μέσα παριστώντας τα λουλούδια.Τα άλλα μισά είναι έξω από τα στεφάνια παριστώντας τις μέλισσες.Όταν ακούγεται το πιάνο τότε κουνιούνται τα λουλούδια απαλά από τον αέρα.Οταν ακούγεται το βιολί τότε οι μέλισσες ζουζουνίζουν γύρω γύρω άπό τα λουλούδια. 



Επίσης μπορούμε να αναφερθούμε και στην ταινία  "Ο Μελισσοκόμος"  του αξέχαστου Θ.Αγγελόπουλου και να ακούσουμε και μουσικά κομμάτια από την ταινία αυτή, όπως το "Βάλς του Γάμου" της Ελ.Καραίνδρου ιδιαίτερα κατά την ώρα της χαλάρωσης, αλλά  και το πλέον χαρακτηριστικό του πετάγματος της μέλισσας  "το πέταγμα" με το σαξόφωνο να ακούγεται όπως και η μέλισσα.



Locomondo & Greenpeace - To Bee or not to Bee

Aπ'την καμπάνια της Greenpeace που σκοπό έχει να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα της σημαντικής παγκόσμιας μείωσης του αριθμού των μελισσών και τις ολέθριες συνέπειες που αυτή έχει για το οικοσύστημα και τον άνθρωπο.



Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΠΑΙΔΙ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ : "Οι 9 Μελισσούλες"


Ένα πολύ ευχάριστο τραγούδι, με το οποίο τα παιδιά μαθαίνουν πρόσθεση αλλά και άλλες πληροφορίες για τις μέλισσες με απλό και διασκεδαστικό τρόπο! 


και για να κάνουμε στη συνέχεια και τις πράξεις, που αναφέρει το τραγούδι θα χρειαστούμε τις σχετικές καρτελίτσες.





Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Παιδι & Δημιουργία : Κατασκευές μελισσούλας (με πατρόν)




Παραθέτω 2 σχέδια για μια απλή κατασκευή μέλισσας

και τα αντίστοιχα Πατρόν


Το δεύτερο πατρόν μπορεί να γίνει εξολοκλήρου από από τα παιδιά, χρησιμοποιώντας ένα κύκλο από το ξύλινο οικοδομικό υλικό ή μιά μολυβοθήκη κτλ.


Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η φυσιολογία της Μέλισσας & η ζωή στην κυψέλη - Πληροφοριακό υλικό & εικόνες αναφοράς

Η μορφολογία της Μέλισσας



Γιατί οι μέλισσες έχουν βούρτσες και καλαθάκια?

Οι μέλισσες λοιπόν έχουν μικροσκοπικά καλάθια στα πισινά τους πόδια και βούρτσες στα άλλα.Έτσι όταν η μέλισσα επισκέφτεται ένα λουλούδι, σκουπίζει την σκόνη του λουλουδιού, δηλαδή τη γύρη, και τη βάζει στο καλαθάκι της. Κατόπιν επιστρέφει στη φωλιά της και ταίζει τα μικρά της.

Τα είδη των μελισσών
Η βασίλισσα είναι η μητέρα όλου του μελισσιού. Είναι η μόνη που έχει την ικανότητα να γεννά, το μόνο αληθινό θηλυκό της κυψέλης.
Οι εργάτριες
είναι ατελή θηλυκά. Κάνουν όλες τις δουλειές της κυψέλης: καθάρισμα, εκτροφή γόνου, συλλογή τροφών, νερού, πρόπολης, κτίσιμο κηρηθρών.
Οι κηφήνες
, τα αρσενικά της κυψέλης γεννιούνται την Άνοιξη και πεθαίνουν το χειμώνα. Στη μέλισσα, όπως σε κάθε έντομο, διακρίνουμε το κεφάλι, το θώρακα και την κοιλιά.



Η ζωή στην κυψέλη

Γιατί οι μέλισσες ζουν σε κυψέλες?

Οι άγριες μέλισσες ζούν σε τρύπες στα δέντρα και τους βράχους. Αν όμως ένας μελισσοκόμος τοποθετήσει κυψέλες , τότε οι μέλισσες μετακομίζουν εκεί. Μόλις μία μέλισσας βρει άφθονη τροφή τότε επιστρέφει στην κυψέλη και ενημερώνει και τις υπόλοιπες.Τις εξηγεί κάνοντας  κινήσεις που μοιάζουν με χορό. Ο αριθμός των κινήσεων και η κατεύθυνση που δείχνει η μέλισσα, μαρτυρά στις υπόλοιπες μέλισσες ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν.
Η συλλογή του νέκταρ από τη μέλισσα είναι πολύ σκληρή δουλειά.Για να γεμίσει ένα βάζο με μέλι πρέπει να κάνει εκατομμύρια ταξίδια επάνω σε λουλούδια!

Τί είναι ο Βασιλικός Πολτός?
Είναι μια κρεμώδης ουσία, που εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες τον νεαρών εργατριών. Προορίζεται για τη διατροφή όλων των ατελών σταδίων της μέλισσας, για αυτό και ονομάζεται «γάλα των μελισσών». Βασιλικός πολτός λέγεται επειδή οι προνύμφες, που προορίζονται να γίνουν βασίλισσες, όπως και οι ενήλικες βασίλισσες τρέφονται αποκλειστικά με μεγάλη ποσότητα της τροφής αυτής. Στο βασιλικό πολτό βρίσκεται ο καθοριστικός εκείνος παράγοντας που μετατρέπει την προνύμφη μέλισσα από εργάτρια σε βασίλισσα. Ο βασιλικός πολτός είναι πλούσια πηγή βιταμινών, ανόργανων ουσιών και αμινοξέων.


Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας
Η 20η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, με απόφαση του ΟΗΕ, έπειτα από πρόταση της Ένωσης Σλοβένων Μελισσοκόμων.

Η 20η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, με απόφαση του ΟΗΕ, έπειτα από πρόταση της Ένωσης Σλοβένων Μελισσοκόμων, για να υπομνησθούν στην παγκόσμια κοινή γνώμη τα οφέλη της μελισσών και των λοιπών επικονιαστών στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και να προωθηθούν δράσεις για την προστασία τους.

Η συνεισφορά της μέλισσας στην ανθρωπότητα και την επιβίωσή της είναι παγκοίνως αναγνωρισμένη. «Αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια» φέρεται να έχει δηλώσει ο Αλβέρτος Αϊνστάιν.

Σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιστημονική Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (IPBES), οι επικονιαστές έχουν μειωθεί έως και 3/4 στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια. Παρόλο που η ακριβής αιτία για τη μείωση αυτή είναι ασαφής, πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν ως αυτουργό την αύξηση των νεονικοτινοειδών παρασιτοκτόνων.

Η επιλογή της 20ης Μαΐου ως Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας συμπίπτει με τη γέννηση το 1734 του σλοβένου ζωγράφου και μελισσοκόμου Άντον Γιάνσα, που θεωρείται ένας από τους πιονιέρους της σύγχρονης μελισσοκομίας.


Πηγή:SanSimera.gr




βίντεο για τη ζωή της μέλισσας




Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η συμμετρία στη μορφολογία της πεταλούδας - Παιδί & Δημιουργία

Για να αντιληφθούν τα νήπια την συμμετρία, ένα πολύ καλό παράδειγμα, εκτός από το σώμα μας, είναι και η πεταλούδα.

Σε ένα χαρτί Α4, το οποίο έχουμε διπλώσει στη μέση, τα παιδιά ζωγραφίζουν, με νερομπογιές ή δακτυλομπογιές, την αριστερή πλευρά της πεταλούδας. Για καλύτερο αποτέλεσμα πρώτα σχεδιάζουν τη μισή πεταλούδα με μολύβι. Στη   συνέχεια διπλώνουν το χαρτί στη μέση και πιέζουν από πάνω. Όταν ανοίξουν το χαρτί, έχει αποκαλυφθεί "μαγικά" ολόκληρη η πεταλούδα με το ίδιο ακρίβως σχέδιο και στην άλλη πλευρά.  

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1

  

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2



Καρτέλες Ανάγνωσης & Γραφής με λέξεις σχετικές με τις ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ

Μερικές λέξεις, σχετικές με την πεταλούδα, για ανάγνωση & γραφή.

και το σχετικό φύλλο εργασίας

Κατασκευή ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ - με πατρόν 2

Ένα επιπλέον σχέδιο-πατρόν για πεταλούδα



 
και μια παραλλαγή




Πασχαλινή Κάρτα με λαγό μέσα σε αβγό

Το βασικό πατρόν για την κάρτα





Και παραλλαγμένο πατρόν 

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ για τα ΕΝΤΟΜΑ

Τα κυριότερα έντομα, τα οποία εμπλέκονται άμεσα στη ζωή του ανθρώπου και των νηπίων κατ'επέκταση είναι η πεταλούδα, το κουνούπι, η μέλισσα, η μύγα , η ακρίδα, το σκαθάρι, η πασχαλίτσα, η λιβελούλα, το μυρμήγκι, το τζιτζίκι, η ψείρα, η κατσαρίδα, η σφήκα , η αράχνη, ο κοριός και ο ψύλλος.
Χαρακτηριστικές εικόνες εντόμων με τις ονομασίες τους παραθέτω  κατά κύριο λόγο για πίνακα αναφοράς και γενικότερα για πολλαπλές χρήσεις κατά βούληση. 





Κατασκευή ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ (μικρή) με πατρόν 1

Πατρόν για μικρές πεταλούδες
Στο σημείο, που είναι οι διακεκομμένες γραμμές τσακίζουμε τα φτερά της πεταλούδας προς τα επάνω και έτσι αποκτά η εργασία μία "κίνηση" , αισθητή και ορατή είτε τις κολλήσουμε στα τζάμια ή σε φελλοπίνακα είτε τις κρεμάσουμε με σκοινάκι από ψηλά. 
Η διακόσμηση της πεταλούδας μπορεί να γίνει με δακτυλομπογιές , με κολλάζ, με απλή ζωγραφική.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

σε 5 φάσεις




σε 4 φάσεις



Φύλλο Εργασίας Πολλαπλών χρήσεων.


1) Παιδί και Δημιουργία :  Ζωγραφική
2) Παιδί και Μαθηματικά : Βάλε στη σειρά τα στάδια της ζωής της πεταλούδας
3) Παιδί και Γλώσσα : Δημιουργία πίνακα αναφοράς για ανάγνωση
                                    Παιχνίδι - τόμπολα τάυτισης των λέξεων 
κ.α 




Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΠΑΙΧΝΙΔΙ : Αντικατέστησε τα μικρά γράμματα με κεφαλαία - για λέξεις σχετικές με το Πάσχα

ΠΑΙΧΝΙΔΙ : Αντικατέστησε τα μικρά γράμματα με κεφαλαία.

Εκτυπώνουμε και πλαστικοποιούμε για μεγαλύτερη αντοχή του υλικού.
Κόβουμε τις λέξεις με τις εικόνες/τα γράμματα/τα κενά κουτάκια





Κόβουμε τα γραμματάκια της εικόνας.

Στεφανάκι με Πασχαλινά Αβγά

Το στεφανάκι-καδράκι με πασχαλινά αβγά


το πατρόν από το στεφανάκι

1. Μπορούμε να το ζωγραφίσουμε απλά.
2. Μπορούμε να το γεμίσουμε με μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί.
3. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ακόμα και σε πασχαλινό καλαθάκι:
  α)  είτε ως διακοσμητικό σχέδιο,
  β) είτε ως βάση για το καλάθι, που στον εσωτερικό νοερό κύκλο, που δημιουργείται, να κολήσουμε ένα ρολό από χαρτόνι (κάνσον ή οντουλέ), μετά το χερούλι ώς είθισται. Για μεγαλύτερη σταθερότητα  της βάσης κάτω από το πατρόν κολλάμε ένα cd ή  μεγενθούνουμε το πατρόν μας ώστε το cd  να το κολήσουμε από την επάνω πλευρά.

Πασχαλίτσα εναντίον μελίγκρας

Πασχαλίτσα εναντίον μελίγκρας


Ένα πολύ ενδιαφέρον και σύντομο βιντεάκι για τη ζωή της πασχαλίτσας που αξίζει να δούμε με τα παιδιά.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Βάσεις για Πασχαλινά Καλαθάκια

3 βάσεις για πασχαλινά καλαθάκια σε μέγεθος Α4.
Βολικό το μέγεθός τους εφόσον διαθέτουμε χαρτονάκια στο ίδιο μέγεθος, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φωτοτυπικό μηχάνημα ή σε εκτυπωτή.  




ΤΑ ΜΕΡΗ ΕΝΟΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΟΥ - Πίνακας Αναφοράς

Τα μέρη ενός άνθους

Κάνοντας μία κάθετη τομή σε ένα λουλούδι μπορούμε να παρατηρήσουμε τα μέρη από τα οποία αποτελείται, όπως φαίνονται στην συνημμένη εικόνα.
1) Ανθήρας
2) Στήμονας
3) Πέταλα
4) Ωάριο
5) Σέπαλα
6) Ανθοδόχη
7) Στίγμα
8) Στύλος
9) Ωοθήκη
10) Μίσχος


Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κατασκευάζοντας ένα κρίνο

Πώς να φτιάξουμε έναν κρίνο, με αφορμή τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Νηπιαγωγείο, αλλά και να γνωρίσουμε τα μέρη ενός λουλουδιού, Άνοιξη γαρ!

Για την κατασκευή κρίνου θα χρειαστούμε :
1) μία λωρίδα πράσινο οντουλέ χαρτόνι  για το βλαστό-μίσχο
2) άσπρο κάνσον για το κυρίως λουλούδι (τα πέταλα)
3) πράσινο κάνσον για το φύλλο
4) κίτρινο οντουλέ για το στύλο



Μπορούμε , καρφιτσώνοντας όλους τους κρίνους σε φελοπίνακα, να φτιάξουμε μία πολύ ωραία ανθοσμέσμη σε σχήμα V



Το ΠΑΤΡΟΝ για την κατασκευή κρίνου.

Τα βασικά μέρη ενός άνθους
Ένας απλός άνθος απαρτίζεται κυρίως από έξι βασικά μέρη:
·        Ποδίσκος
·        Ανθοδόχη
·        Σέπαλα
·        Πέταλα
·        Στήμονες (αρσενικό αναπαραγωγικό όργανο)
·        Ύπερος (θηλυκό αναπαραγωγικό όργανο)

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - Κατασκευή/Ζωγραφική

Δύο λίγο διαφοροποιημένες κατασκευές για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο Νηπιαγωγείο.