Το παιδικό μας βιβλίο "Η Δάφνη και η Μαγική Λέξη".

Το νέο μας παιδικό βιβλίο είναι πλέον πραγματικότητα! Μια όμορφη ιστορία για μικρά παιδιά που εκδηλώνει πόσο σημαντικό είναι να λέμε "Σ'ευχαριστώ", "Παρακαλώ" και "Μπορώ να έχω?" στη ζωή μας.

Το παιδικό μας βιβλίο "Η Δανάη στο Νησί των Αριθμών".

Μετά από πολύ κόπο για να βρούμε ελεύθερο χρόνο και να τελειώσει το πρώτο μας παιδικό βιβλίο για παιδιά κάτω των 5 ετών, τα καταφέραμε. Θέμα του βιβλίου είναι πως οι αριθμοί μας βοηθάνε στη καθημερινή μας ζωή, και γιατί τους έχουμε ανάγκη. Όλα διηγούνται μέσα από τις περιπέτειες τις μικρής Δανάης σε φανταστικούς κόσμους γεμάτους νούμερα.

Επιλογές μουσικής για παιδιά, κάτω από το κανάλι μουσικής μας.

Σας ακούσαμε και αποφασίσαμε να σας δώσουμε τις καλύτερες παιδικές μελωδίες μαζεμένες σε ένα κανάλι μας με εύκολη αναζήτηση. Απολαύστε ατέλειωτες ώρες μελωδίας μόνο για παιδιά!

Καιρός για ποπ-κορν, χυμό και "εκπαιδευτική" ταινιούλα.

Οι καλύτερες εκπαιδευτικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, τώρα κάτω από ένα κανάλι μας με γρήγορη εύρεση. Το "eL Cine" είναι εδώ, μόνο για τα παιδιά!

Όλες οι γιορτές του χρόνου μέσα σε φύλλα εργασίας για παιδιά.

Στη σελίδα μας θα βρείτε όλες τις γιορτές που χρειάζεται ένα παιδάκι να κατανοήσει. Βρείτε κατασκευές και φύλλα εργασίας για την τάξη αλλά και για το σπίτι. Η μάθηση γίνεται διασκέδαση!

Εγκυκλοπαιδικά θέματα για την φύση, τον ανθρωπό και την ψυχολογία του.

Οι κατηγορίες μας καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος εγκυκλοπαιδικών θεμάτων. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν για τον υλικό κόσμο του παρόντος και του παρελθόντος, όπως και εξίσου σημαντικό είναι τα θέματα για την ψυχολογία τους.

Αναζήτηση

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ανασυνθέτουμε τα συνθήματα του Πολυτεχνείου

Καρτέλες με γραμματάκια για ανασύνθεση λέξεων και προτάσεων, που ακούστηκαν στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973.







Εκτυπώνουμε , πλαστικοποιούμε και κόβουμε περιμετρικά. Το γλωσσικό μας παιχνίδι είναι έτοιμο. Ταυτόχρονα μπορούμε να κάνουμε και μαθηματικά , μετρώντας τα γράμματα κάθε λέξης. Πόσα είναι? Ποια λέξη έχει περισσότερα? Ποια λέξη είναι μικρότερη?Ποια έχει τα περισσότερα "Ο", "Ε" κτλ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ για τον εορτασμό του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ στο Νηπιαγωγείο

Καδράκι περιστέρι
Κόβουμε το παρακάτω πατρόν και το κολλάμε σε κάνσον χρώματος μπλε. Κόβουμε με τα χέρια μας κομματάκια από εφημερίδες τα οποία και κολλάμε στο περιστέρι

Στεφάνι με περιστέρι
Κόβουμε μπλε λωρίδες κάνσον και τις κάνουμε στεφανάκι στο κεφάλι κάθε παιδιού.Κόβουν και το περιστέρι και το συρράβουμε στο στεφάνι.
Επισυνάπτονται μερικά σχέδια περιστεριών για το στεφάνι



Επιπλέον μπορούμε να φτιάξουμε πλακάτ από κάνσον χαρτόνι και με καλαμάκι από σουβλάκι ή με χαρτί Α4 τυλιγμένο σφιχτά σαν κοντάρι  και να γράψουμε συνθήματα και να διαμαρτυρηθούμε για την παιδεία που περνάει κρίση στις μέρες μας.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Όσες εικόνες και να παρατηρήσουμε ποτέ δεν θα είναι αρκετές για να νιώσουμε την ανατριχίλα που ένιωσαν οι άνθρωποι που βίωσαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Μερικές, όμως χαρακτηριστικές της εποχής συμπτύχθηκαν σε 3 πίνακες αναφοράς.








ΚΑΙ ένα video της ΕΡΤ  για το Πολυτεχνείο φιλικό σε μικρές ηλικίες 

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ 5 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ - Φύλλα Εργασίας και Πίνακες Αναφοράς

Πίνακες αναφοράς , τόμπολα ταύτισης και φύλλα εργασίας για γραφή και μαθηματικά για τις 5 αισθήσεις.
















Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Φύλλα Εργασίας για "το σώμα μου" (2)

Μερικά επιπλέον φύλλα εργασίας για το σώμα


Αριστερό-Δεξί & Έννοια της συμμετρίας

Δακτυλοφατσούλες


2 Φύλλα εργασίας μαθηματικών για προνήπια και νήπια


και τέλος  ένα σταυρόλεξο

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΣΧΗΜΑΤΟΨΑΡΑΚΙΑ

 Βρες και ταίριαξε το άλλο μισό του ψαριού αφού πρώτα παρατηρήσεις τα σχήματα που έχουν επάνω τους.




και το σχετικό πατρόν 

Αν όμως εμείς θέλουμε να φτιάξουμε και άλλα σχέδια δεν έχουμε παρά να φωτοτυπήσουμε το παραπάνω πατρόν, να σβήσουμε τα σχέδια που έχουν τα ψαράκια και να φτιάξουμε εμείς άλλα δικά μας. 


Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΝΩ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΜΟΥ

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νηπιαγωγείο με τα παιδιά είναι τα λυμένα κορδόνια!!!! Για να κάνουμε την εκμάθηση του δεσίματος των κορδονιών παιχνίδι δεν έχουμε παρά να τυπώσουμε σε λευκό χαρτόνι κάνσον το παρακάτω πατρόν και να το χρωματίσουν τα ίδια τα παιδιά με χρώματα της αρεσκείας τους.Στην συνέχεια  κόβουμε περιμετρικά και για μεγαλύτερη αντοχή ή το κολλάμε σε πιο χοντρό χαρτόνι ή το πλαστικοποιούμε ή ακόμα το κολλάμε στο καπάκι από ένα κουτί παπουτσιών. Κόβουμε τις τρύπες, που θα περάσουμε τα κορδόνια και το παιχνίδι ξεκίνησε! Αν δεν έχουμε κορδόνια, μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε κορδέλα διαθέτουμε.
   



Φτιάχνουμε και 2 επιπλέον παιχνίδια για να βρίσκονται μόνιμα στην τάξη μας για ενασχόληση στις ελεύθερες δραστηριότητες σε αρκετά ελκυστικό σχέδιο.



Για να κάνουμε την κατασκευή τρισδιάστατη θα χρησιμοποιήσουμε το παρακάτω πατρόν, το οποίο είτε εκτυπώνουμε σε κάνσον χαρτόνι ή σε οποιοδήποτε άλλο χαρτόνι διαθέτουμε ακόμα και από συσκευασία δημητριακών.

και σε μποτάκι για ποικιλία