Αναζήτηση

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΚΡΟΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ

Γίνε κι εσύ για λίγο αγιογράφος, χρωματίζοντας τη Γέννηση του Ιησού, αφού προηγουμένως παρατηρήσεις τα χρώματα που χρησιμοποιούν οι ζωγράφοι της προηγούμενης ανάρτησης και αφού παρατηρήσεις τις τοιχογραφίες των εκκλησιών.

3 φύλλα εργασίας για χρωματισμό




Αγιογραφία είναι η τέχνη της απεικόνισης ιερών προσώπων ή θρησκευτικών σκηνών· είναι η ζωγραφική παράσταση θρησκευτικών θεμάτων. Οι αγιογραφίες αντλούν τα θέματά τους από τη ζωή και κυρίως τα θαύματα των ανδρών και γυναικών που αγιοποιήθηκαν από την Εκκλησία.
Σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση, η αγιογραφική εικόνα δεν στοχεύει σε μια ρεαλιστική αναπαράσταση ενός προσώπου αλλά έχει πρωτίστως πνευματική σημειολογία αφού μέσω αυτής μπορεί να επιτευχθεί μια σχέση ζωής με το Θεό και τους Αγίους Του. Η εικόνα δημιουργεί μια αίσθηση ζωντανής παρουσίας και φέρνει τον πιστό σε προσωπική σχέση και επαφή με την υπόσταση του εικονιζόμενου. Η αγιογραφία λοιπόν δε θεωρείται ως ένα απλό έργο τέχνης ή ένας θρησκευτικός πίνακας αλλά είναι ένα μέσο με το οποίο ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει στην αγιότητα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..