Το παιδικό μας βιβλίο "Η Δάφνη και η Μαγική Λέξη".

Το νέο μας παιδικό βιβλίο είναι πλέον πραγματικότητα! Μια όμορφη ιστορία για μικρά παιδιά που εκδηλώνει πόσο σημαντικό είναι να λέμε "Σ'ευχαριστώ", "Παρακαλώ" και "Μπορώ να έχω?" στη ζωή μας.

Το παιδικό μας βιβλίο "Η Δανάη στο Νησί των Αριθμών".

Μετά από πολύ κόπο για να βρούμε ελεύθερο χρόνο και να τελειώσει το πρώτο μας παιδικό βιβλίο για παιδιά κάτω των 5 ετών, τα καταφέραμε. Θέμα του βιβλίου είναι πως οι αριθμοί μας βοηθάνε στη καθημερινή μας ζωή, και γιατί τους έχουμε ανάγκη. Όλα διηγούνται μέσα από τις περιπέτειες τις μικρής Δανάης σε φανταστικούς κόσμους γεμάτους νούμερα.

Επιλογές μουσικής για παιδιά, κάτω από το κανάλι μουσικής μας.

Σας ακούσαμε και αποφασίσαμε να σας δώσουμε τις καλύτερες παιδικές μελωδίες μαζεμένες σε ένα κανάλι μας με εύκολη αναζήτηση. Απολαύστε ατέλειωτες ώρες μελωδίας μόνο για παιδιά!

Καιρός για ποπ-κορν, χυμό και "εκπαιδευτική" ταινιούλα.

Οι καλύτερες εκπαιδευτικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, τώρα κάτω από ένα κανάλι μας με γρήγορη εύρεση. Το "eL Cine" είναι εδώ, μόνο για τα παιδιά!

Όλες οι γιορτές του χρόνου μέσα σε φύλλα εργασίας για παιδιά.

Στη σελίδα μας θα βρείτε όλες τις γιορτές που χρειάζεται ένα παιδάκι να κατανοήσει. Βρείτε κατασκευές και φύλλα εργασίας για την τάξη αλλά και για το σπίτι. Η μάθηση γίνεται διασκέδαση!

Εγκυκλοπαιδικά θέματα για την φύση, τον ανθρωπό και την ψυχολογία του.

Οι κατηγορίες μας καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος εγκυκλοπαιδικών θεμάτων. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν για τον υλικό κόσμο του παρόντος και του παρελθόντος, όπως και εξίσου σημαντικό είναι τα θέματα για την ψυχολογία τους.

Αναζήτηση

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΟΙ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Οι γραβάτες των συναισθημάτων
Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα και με την αναφορά μας στο ντύσιμο των αντρών και πως η γραβάτα αποτελεί αντρικό και δη μπαμπαδίστικο αξεσουάρ, μπορούμε να φτιάξουμε τις γραβάτες των συναισθημάτων.
Κάθε γραβάτα είναι και ένα συναίσθημα.Κάθε συναίσθημα και διαφορετικό χρώμα (ανεξάρτητα από την ψυχολογία της χρωματολογίας) αλλά σύμφωνα με τη δική μας διάθεση, την διάθεση των παιδιών.Φοράμε τις έτοιμες που εμείς διαθέτουμε από το υλικό μας και περιγράφουμε τι αισθανόμαστε.Στη συνέχεια σχεδιάζουμε το πρόσωπο-συναίσθημα της γραβάτας που μας εκφράζει εκείνη τη στιγμή.
Τα συναισθήματα μπορούν σαφώς να σχετίζονται με τον πατέρα μας και να ποικίλουν.Αν μας μάλωσε το προηγούμενο βράδυ, αν η δουλειά του είναι μακριά και μας λείπει, αν παίζουμε πολύ μαζί του κτλ.... 









Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑ


2 διαφορετικά είδη πατρόν για εορταστικά σημαιάκια, στα οποία μπορούμε να γράψουμε "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΜΠΑ", ή να κολλήσουμε τα γράμματα της φράσης αυτής που θα τα έχουμε εκτυπώσει σε διάφορα χρώματα γλασέ χαρτί ή ακόμα και σε λευκό χαρτί και τα έχουμε χρωματίσει. 









ΓΡΑΒΑΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ




Πατρόν για την γραβάτα δώρο 


Μία πιο art γραβάτα



Πατρόν για κάρτα γραβάτα με άνοιγμα στο πλάι



Πατρόν για κάρτα γραβάτα με άνοιγμα από κάτω


Το γραβατοβιβλίο είναι ένα βιβλίο φτιαγμένο από τα παιδιά σε σχήμα γραβάτας στο οποίο ζωγραφίζουν, γράφουν ευχές, κάνουν κολάζ για τον μπαμπά τους.
Χρειαζόμαστε κάνσον χαρτόνι για το εξώφυλλο και φωτοαντιγραφικό χαρτί για τις εσωτερικές σελίδες. Το Εξώφυλο διακοσμείται είτε με ζωγραφική. είτε μα κολάζ, είτε με χαρτόνι κάνσον με έτοιμα σχέδια.

πατρόν για γραβατοβιβλίο 1
                                                         

                                                                  πατρόν για γραβατοβιβλίο 2


CDοθήκη ΔΩΡΟ

Οι αναμνήσεις του σχολείου σε ένα CD δώρο για τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Αντιγράφουμε τα δεδομένα μας στο Cd και το βάζουμε σε θήκη που έχουν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά.





Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΕΥΧΕΤΗΡΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ (Μέρος 2ο)




Απλή Κάρτα κινητό τηλέφωνο
Στο εξωτερικό καντράν μπορούμε να γράψουμε το τηλέφωνο του μπαμπά μας  ή να το γράψουμε στη θέση που μπαίνουν οι αριθμοί.Στην οθόνη επισης μπορούμε να κολλήσουμε φωτογραφία του μπαμπά μας.


Κάρτα κουστούμι
Κόβουμε περιμετρικά και χρωματίζουμε κατά βούληση.Στο εσωτερικό γράφουμε τις ευχές μας για τον μπαμπά μας




Κάρτα καρδιά κουστούμι



Κάρτα φωτογραφική μηχανή
Στο κέντρο του φακού μπορούμε να κολλήσουμε μία φωτογραφία μας με το μπαμπά
Είναι πολύ όμορφη σε μαύρο χρώμα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο το μπροστινό μέρος σαν καρτ ποστάλ 

ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΛΕΞΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ

Κόβουμε και πλαστικοποιούμε το υλικό μας . Στη γωνιά της συζήτησης πραγματοποιούμε ιδεοθύελλα.Καταγράφουμε τα ονόματα με τα οποία τα παιδιά αποκαλούν τους μπαμπάδες τους  και στη συνέχεια κάποια από τα πιο δημοφιλή τα ανασυνθέτουμε

Καρτέλες με τα πιο γνωστά ονόματα με τα οποία αποκαλούμε τον μπαμπά μας


Καρτέλες με τα γράμματα που συνθέτουν τις παραπάνω λέξεις





Τις παραπάνω καρτέλες μπορούμε να τις δώσουμε και στα παιδιά να τις χρωματίσουμε και αυτή με την οποία αποκαλούν κυριώς τον μπαμπά τους να την κρατήσουν.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΕΥΧΕΤΗΡΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ (Μέρος 1ο)

Η Γιορτή του Πατέρα στην Ελλάδα, καθιερώθηκε από τους διαζευγμένους πατεράδες μέσω του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.). από τον ιδρυτή Νίκο Σπιτάλα, εξαιτίας της απαξίωσης του πατέρα από τη δικαιοσύνη, στα διαζύγια. 
Έτσι, μαζί με όλους τους Ευρωπαίους, γιορτάζουν κάθε δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου όταν μάλιστα τα σχολεία είναι ακόμα ανοικτά για να διδάξουν οι εκπαιδευτικοί τον ρόλο και τις αξίες του πατέρα στην οικογένεια. 

Κάρτα Φωτογραφική Μηχανή
         Στο σημείο του φακού κόβουμε το στρογγυλό ή κολλάμε φωτογραφία του μπαμπά μας.
( το ίδιο πατρόν χρησιμοποιήσαμε και στα επαγγέλματα για τα αξεσουάρ του φωτογράφου)


Κάρτα Μπάλα 
Πάντα επίκαιρη και πολύ δε μάλλον ενόψει μουντιάλ



Κάρτα Αυτοκίνητο
Στη θέση που βρίσκεται το παρμπρίζ μπορούμε να σχεδιάσουμε τη φιγούρα του πατέρα και του συνοδηγού

Κάρτα κινητό τηλέφωνο
Διπλώνουμε την κάρτα τηλέφωνο στη μέση και μετά περνάμε μέσα στο δεύτερο κομμάτι στο οποίο γράφουμε με τη μορφή sms μια ευχή για τον πατέρα μας.

Κάρτα τσέπη
Με την κάρτα αυτή θα αφήσουμε μία ευχή μήνυμα στην τσέπη του μπαμπά μας

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΠΕΤΑΛΟΥΔΟ ΒΙΒΛΙΟ

6 Σελίδες , ένα βιβλίο για τις 4 κυριότερες  φάσεις ανάπτυξης της πεταλούδας με εξώφυλλο και οπισθόφυλλο και εικόνες για χρωματισμό.Για ατομική εργασία αλλά και για την βιβλιοθήκη της τάξης μας.







ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Φτιάχνοντας και ζωγραφίζοντας το δικό μας κύκλο ζωής της πεταλούδας


Χρησιμοποιούμε σαν βάση το παρακάτω σχέδιο


Χρωματίζουμε και κόβουμε τις φάσεις της ανάπτυξης της πεταλούδες και στη συνέχεια κολλάμε με τη σωστή σειρά  στο παραπάνω πατρόν.



Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε αφήνοντας ελεύθερα τα παιδιά να σχεδιάσουν τις φάσεις της ανάπτυξης της πεταλούδας.


Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ


Πως μεγαλώνει το λουλούδι στη γλάστρα: σε 4 στάδια
Διπλώνουμε το  λουλούδι στα 4 στις εμφανείς γραμμές και αφού έχουμε χρωματίσει αναλόγως γλάστρα και λουλούδι,ξεδιπλώνουμε σταδιακά.

πατρόν