Το παιδικό μας βιβλίο "Η Δάφνη και η Μαγική Λέξη".

Το νέο μας παιδικό βιβλίο είναι πλέον πραγματικότητα! Μια όμορφη ιστορία για μικρά παιδιά που εκδηλώνει πόσο σημαντικό είναι να λέμε "Σ'ευχαριστώ", "Παρακαλώ" και "Μπορώ να έχω?" στη ζωή μας.

Το παιδικό μας βιβλίο "Η Δανάη στο Νησί των Αριθμών".

Μετά από πολύ κόπο για να βρούμε ελεύθερο χρόνο και να τελειώσει το πρώτο μας παιδικό βιβλίο για παιδιά κάτω των 5 ετών, τα καταφέραμε. Θέμα του βιβλίου είναι πως οι αριθμοί μας βοηθάνε στη καθημερινή μας ζωή, και γιατί τους έχουμε ανάγκη. Όλα διηγούνται μέσα από τις περιπέτειες τις μικρής Δανάης σε φανταστικούς κόσμους γεμάτους νούμερα.

Επιλογές μουσικής για παιδιά, κάτω από το κανάλι μουσικής μας.

Σας ακούσαμε και αποφασίσαμε να σας δώσουμε τις καλύτερες παιδικές μελωδίες μαζεμένες σε ένα κανάλι μας με εύκολη αναζήτηση. Απολαύστε ατέλειωτες ώρες μελωδίας μόνο για παιδιά!

Καιρός για ποπ-κορν, χυμό και "εκπαιδευτική" ταινιούλα.

Οι καλύτερες εκπαιδευτικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, τώρα κάτω από ένα κανάλι μας με γρήγορη εύρεση. Το "eL Cine" είναι εδώ, μόνο για τα παιδιά!

Όλες οι γιορτές του χρόνου μέσα σε φύλλα εργασίας για παιδιά.

Στη σελίδα μας θα βρείτε όλες τις γιορτές που χρειάζεται ένα παιδάκι να κατανοήσει. Βρείτε κατασκευές και φύλλα εργασίας για την τάξη αλλά και για το σπίτι. Η μάθηση γίνεται διασκέδαση!

Εγκυκλοπαιδικά θέματα για την φύση, τον ανθρωπό και την ψυχολογία του.

Οι κατηγορίες μας καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος εγκυκλοπαιδικών θεμάτων. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν για τον υλικό κόσμο του παρόντος και του παρελθόντος, όπως και εξίσου σημαντικό είναι τα θέματα για την ψυχολογία τους.

Αναζήτηση

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟΝ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟ

Για το επιτραπέζιο παιχνίδι "Συναρμολόγησε τον Χιονάνθρωπο" θα χρειαστεί να πλαστικοποιήσουμε μία Α4 μπλέ σελίδα και πάνω σε αυτή με σκρίτς-σκράτς να κολλήσουμε κάθε κομμάτι στην θέση που θέλουμε.



Για το παιχνίδι χρησιμοποίηθηκε το παρακάτω σχέδιο χιονανθρώπου

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟ

Για το παιχνίδι "φτιάξε τον χιονάνθρωπο" χρειαζόμαστε ένα ζάρι με κουκίδες, το οποίο αν δεν έχουμε τότε μποορύμε να πάρουμε ένα πλαστικό κυβάκι από το οικοδομικό υλικό και να το φτιάξουμε εμείς και να πλαστικοποιήσουμε  τις επόμενες 2 καρτέλες. 
Ρίχνουμε το ζάρι και ανάλογα με τον αριθμό που τυχαίνει φτιάχνουμε τον χιονάνθρωπο. Για να ξεκινήσεις πρέπει να φέρεις  6.
Καλή Διασκέδαση




Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ

Η κατασκευή χιονονιφάδας είναι πλέον εύκολη υπόθεση. Χρησιμοποιώντας το παρακάτω πατρόν διπλώνουμε στα τέσσερα και κόβουμε ουσιαστικά μόνο τη μία πλευρά. Μετά ξεδιπλώνουμε και η χιονονιφάδα είναι έτοιμη να συρράψουμε κορδέλα και να κρεμάσουμε σε όποιο σημείο θέλουμε.








Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΧΕΙΜΩΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

 Γράμματα που συνθέτουν τη λέξη  "ΧΕΙΜΩΝΑΣ" με χειμωνιάτικες παραστάσεις για να χρωματίσουν τα παιδιά και να παίξουν.










Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

2016 ΑΓΚΑΛΙΕΣ

Ας ανοίξουμε τα χέρια και τις αγκαλιές μας περισσότερο για το 2016 για να χωρέσουν όλοι όσοι έχουν ανάγκη μια αγκαλιά, γιατί πραγματικά είναι πάρα πολλοί.
Και σε αυτό το σημείο μπορούμε να κάνουμε αναφορά και πάλι στους πρόσφυγες και ότι τα χέρια είναι για να αγκαλιάζουν και όχι να χτυπούν.



Κόβουμε περιμετρικά τα χέρια και στις μισές γραμμές που φαίνονται στον καρπό του χεριού κόβουμε λίγο για να διασταυρώσουμε και να βάλουμε το ένα μέρος μέσα στο άλλο.

ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΟΥ 2016

Ελάτε να δούμε το νέο έτος μέσα από τα "μαγικά" γυαλιά του 2016.


Κόβουμε και χρωματίζουμε όπως μας αρέσει και εκεί που κόβουμε το εσωτερικό των γυαλιών μπορούμε να τοποθετήσουμε χρωματιστή διάφανη ζελατίνα.
Μπορούμε να βάλουμε λάστιχο στα γυαλιά ή στεφάνι από χαρτόνι σύμφωνα με το μέγεθος του κεφαλιού κάθε παιδιού.


Αντίστοιχα μπορούμε να φτιάξουμε και κορώνα για το 2016 κόβοντας και συρράπτοντας τους αριθμούς σε χαρτόνι σύμφωνα με το μέγεθος του κεφαλιού κάθε παιδιού.


Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

2016 ΚΑΡΤΕΣ

 Διάφορες κάρτες για να παίξουμε, να συνθέσουμε και να μάθουμε πως να γράφουμε το νέο αριθμό για τις επόμενες 365 μέρες







Σημείωση: οι αριθμοί από τη δεύτερη εικόνα είναι από το activity village



ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ




Πληροφοριακο υλικό και εικόνες για τα Θεοφάνεια από το βιβλίο των θρησκευτικών της Γ δημοτικού στο παρακάτω link από το pi-schools


ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΩΣ ΓΟΥΡΙ (κατασκευή)

Tο πέταλο σαν σύμβολο καλοτυχίας






Το πέταλο του αλόγου, θεωρείται σαν σύμβολο ευτυχίας και προστασίας από το κακό μάτι και πρέπει να το κρεμάσουμε πίσω από την πόρτα και μάλιστα με τα άνοιγμα προς τα πάνω, για να μπορεί να φωλιάσει μέσα του η Τύχη. 

Γιατί όμως ένα τέτοιο αντικείμενο αποτελεί σύμβολο καλής τύχης;
Η εξήγηση είναι ότι: 
1) το άλογο που το φόραγε είχε «μαγικές ιδιότητες»
2) έχει το σχήμα της ημισελήνου που ήταν μυστικό σύμβολο για πολλούς αρχαίους λαούς
3) είναι κρύο σίδερο και γι' αυτό δεν μπορούν να το περάσουν οι μάγισσες και τα κακά πνεύματα.

Η επιστημονική όμως εξήγηση είναι ότι απ' τη στιγμή που εφευρέθηκε το πέταλο το ζώο στηρίζεται πιο σταθερά και έτσι αποδίδει περισσότερη μυϊκή δύναμη, άρα προσφέρει μεγαλύτερο έργο. Έχουμε λοιπόν, καλύτερο όργωμα, άρα καλύτερη σοδειά και περισσότερη ευτυχία απ' αυτόν που το ζώο του δεν έχει πέταλο. Έτσι, εξηγούνται και οι μαγικές ιδιότητες που προσέφερε στα άλογα.



Με αφορμή λοιπόν την αναφορά μας στο πέταλο μπορούμε να φτιάξουμε με τα παιδιά ξεπατικώνοντας το παρακάτω πατρόν σε ένα χαρτονάκι πιο παχύ από το κάνσον χαρτόνι. Δίνουμε αλουμινόχαρτο να το τυλίξουν όπως μπορούν και όταν το έχουν καλύψει ολόκληρο πλέον μπορούμε να γράψουμε με μόνιμο μαρκαδόρο το έτος και να κολλήσουμε διάφορα σχέδια που έχουμε κόψει με τους περφορατέρ τα Χριστούγεννα. Βάζουμε και ένα κορδονάκι ώστε να μπορέσουν το κρεμάσουν στην πόρτα του σπιτιού τους.