Αναζήτηση

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ- ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΜΑΝΕΤΑ

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Μίλτος Μανέτας
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γέννηση:  1964 Αθήνα
Υπηκοότητα Ελλάδα
Σπουδές Ακαδημία καλών τεχνών της Μπρέρα
Ιδιότητα ζωγράφος

Ο Μίλτος Μανέτας (1964) είναι Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται κυρίως στο Λονδίνο και το Λος Άντζελες.
Ζωγράφος αλλά και πρωτοπόρος πειραματιστής της σύγχρονης τέχνης με ρηξικέλευθες καλλιτεχνικές προτάσεις-Η εφημερίδα «Guardian» τον ονομάζει «Ελ Γκρέκο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών», το «Ιnterview», τον αποκαλεί«η λυρική σειρήνα του λογισμικού συστήματος»- είναι εμπνεόμενος από τους ανοιχτούς ορίζοντες που προσφέρει η τεχνολογία. Το 2009, απολαμβάνει τη διεθνή αναγνώριση συμμετέχοντας στην 53η Μπιενάλε της Βενετίας.
Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία και η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στα MU Foundation του Αϊντχόβεν, Fargfabriken της Στοκχόλμης, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Sonar Festival της Βαρκελώνης, Μπιενάλε της Βενετίας 2009, και αλλού. Η δουλειά του εμφανίζεται σε πολυάριθμα έντυπα, όπως τα Artforum, FlashArt, Purple, Interview, New York Times, Textfield, μεταξύ άλλων. Το 2008 ο εκδοτικός οίκος της Ιταλίας Johan & Levi Editore δημοσίευσε την πρώτη μονογραφία για το έργο του, με τον τίτλο Paintings from Contemporary Life και κείμενα του Λεβ Μανοβιτς.
Ο Μίλτος Μανέτας είναι ο ιδρυτής τοu καλλιτεχνικού κινήματος NEEN το οποίο παρουσίασαν το 2000 στην Gallery Gagosian στη Νέα Υόρκη. Αντιλαμβανόμενος το Ίντερνετ όχι ως μέσο, αλλά ως χώρο, ο Μίλτος Μανέτας προχώρησε στον ορισμό των ιστοσελίδων ως των πιο ριζοσπαστικών και σημαντικών αντικειμένων τέχνης που γίνονται σήμερα. ("Websites Are The Art Of Our Times", 1999).


Διαλέξαμε μερικά έργα του Καλλιτέχνη που μπορούμε να δουλέψουμε με τα παιδιά και σε επίπεδο γλωσσικό αλλά και εικαστικό.








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..