Αναζήτηση

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι οχτώ: Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας.
Ο Πλούτωνας έχει λίγο περίεργη τροχιά, που μπλέκεται κατά διαστήματα με εκείνη του Ποσειδώνα και δεν είναι βέβαιο, ότι σχηματίστηκε την ίδια περίοδο με τους άλλους πλανήτες. Θεωρείται πλέον πλανήτης νάνος (dwarf planet) και δεν συμπεριλαμβάνεται στους πλανήτες του ηλιακού συστήματος παρ' όλο που είναι σε τροχιά γύρω από τον ήλιο και αυτό γιατί είναι πολύ μικρός, βρίσκεται πολύ μακριά και υπάρχουν πολλά άλλα παρόμοια σώματα σε τροχιά γύρω από τον ήλιο. Ένα από αυτά μάλιστα, η Έρις, που είναι μεγαλύτερη από τον Πλούτωνα.


Με τη σειρά που βρίσκονται από τον ήλιο μέχρι τις πιο έξω τροχιές 


Ασπρόμαυρες κάρτες με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος ως πίνακας αναφοράς, για ταξινόμηση με βάση τη σειρά που γυρνούν γύρω από τον ήλιο, το μέγεθός τους, για χρωματισμό και ατομικό παιχνίδι κτλ



8  έγχρωμες κάρτες των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος (δεν περιλαμβάνεται ο ήλιος)   


Οι πλανήτες μας με ανθρώπινη μορφή για διακόσμηση, για παιχνίδι κτλ. Στο κόψιμο βοηθάει η εξωτερική γραμμή περιμετρικά των σχεδίων.





2 καρτέλες με τα ονόματα από πλανήτες , που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πίνακας αναφοράς, αλλά και ως φύλλα εργασίας για γραφή.



και για οικονομία τα παραπάνω 2 φύλλα  σε 1


8 σελίδες με ασπρόμαυρες εικόνες των πλανητών για κατασκευή.Το μέγεθος ίσως χρειαστεί να το αναπροσαρμόσετε σε φωτοτυπικό μηχάνημα με σμίκρυνση..










4 comments:

Μάγδα Τσιότσιου είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση! Μπράβο!

Ελένη Μ. είπε...

Καλή δουλειά.Μπράβο!

Ελένη Μ. είπε...

Καλή δουλειά.Μπράβο!

Los Ninos είπε...

Ευχαριστώ πολύ Ελένη!

Στέλλα

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..