Αναζήτηση

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ 3 ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣOι τρεις Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος γιορτάζουν στις 30 Ιανουαρίου.  Είναι οι προστάτες Άγιοι των μαθητών και των δασκάλων.

Ο Μέγας Βασίλειος ήταν επίσκοπος στην Καισαρεία της Καππαδοκίας και πολύ μορφωμένος. Έδειξε ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα στους αρρώστους, στους φτωχούς και στα ορφανά. Πούλησε την περιουσία του και έχτισε νοσοκομείο, ορφανοτροφείο και γηροκομείο.

Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος γεννήθηκε στη Ναζιανζό της Καππαδοκίας. Σπούδασε στην Αθήνα και δέθηκε με στενή φιλία με το Βασίλειο. Έγινε ιερέας. Ονομάστηκε Θεολόγος, γιατί δίδαξε την αλήθεια για το Θεό.

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Συρίας. Έγινε ιερέας και για τις υπέροχες ομιλίες του προς τους πιστούς ονομάστηκε Χρυσόστομος. Είχε καταφέρει να οργανώσει συσσίτια για χιλιάδες φτωχούς.

Πίνακας αναφοράς - Πάζλ ταύτισης , προσφέρεται και για χρωματισμό


Καδράκι 


Κάρτα για τους 3 Ιεράρχες 

ή αν προτιμούμε να τυπώσουμε την κάρτα σε χρωματιστό χαρτόνι και τους 3 Ιεράρχες σε λευκό χαρτί για να κόψουμε και να χρωματίσουμε.


1 comments:

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραιο υλικο !!!! αποθηκευω και για του χρονου , ευχαριστούμε και καλο μηνα !!!!-christine-

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..