Αναζητηση αυτου του ιστολογιου

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Μία από τις Γωνιές στο Νηπιαγωγείο, που τα παιδιά αποφεύγουν ή τα τρομάζει είναι η Γωνιά των Μαθηματικών. Κατάλληλα εξοπλισμένη και ελκυστικά διαμορφωμένη μπορεί να γίνει η αγαπημένη καθημερινή τους συνήθεια.

2 Καρτέλες αρίθμησης με τη βοήθεια των δαχτύλων μας. Καρτέλες Αναφοράς για τη σύνδεση της ποσότητας με τον αριθμό. 

Καρτέλα πρόσθεσης με τα δάχτυλά μας.
Στο σκαφάκι, που βρίσκεται επάνω στο τραπέζι υπάρχουν καρτέλες με αριθμούς , καρτέλες με αριθμούς και ποσότητες, πίνακες όπως ο παραπάνω -βοηθητικός για το μέτρημα και την πρόσθεση- ,βιβλία σχετικά με τους αριθμούς και διάφορες μαθηματικές έννοιες και πράξεις , αλλά και διάφορα φύλλα εργασίας , με τα οποία τα παιδιά στις ελεύθερες δραστηριότητες , μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά και ευχάριστα. Παραθέτω μερικά από αυτά τα φύλλα εργασίας.


Σε αυτό το φύλλο εργασίας θα χρειαστεί το παιδί να βλέπει και το αντίστοιχο αριθμητήριο από το τραπεζάκι, ώστε να αντιληφθεί και να χρωματίσει τις πολλές μπαλίτσες πράσινες, τις επόμενες φούξια, ανοιχτό πράσινο , μοβ, πορτοκαλί κ.ο.κ


Σε αυτό το φύλλο εργασίας υπάρχει η ελευθερία επιλογής των αντικειμένων που θα ζωγραφίσει κάθε παιδί.
Η Κάμπια  των αριθμών με τους μονούς αριθμούς έχοντας ποδαράκια και τους ζυγούς χωρίς ποδαράκια είτε για διακόσμηση της τάξης είτε για παιχνίδι στη γωνιά των Μαθηματικών.
Reactions:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..