Αναζήτηση

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΝΩ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΜΟΥ

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νηπιαγωγείο με τα παιδιά είναι τα λυμένα κορδόνια!!!! Για να κάνουμε την εκμάθηση του δεσίματος των κορδονιών παιχνίδι δεν έχουμε παρά να τυπώσουμε σε λευκό χαρτόνι κάνσον το παρακάτω πατρόν και να το χρωματίσουν τα ίδια τα παιδιά με χρώματα της αρεσκείας τους.Στην συνέχεια  κόβουμε περιμετρικά και για μεγαλύτερη αντοχή ή το κολλάμε σε πιο χοντρό χαρτόνι ή το πλαστικοποιούμε ή ακόμα το κολλάμε στο καπάκι από ένα κουτί παπουτσιών. Κόβουμε τις τρύπες, που θα περάσουμε τα κορδόνια και το παιχνίδι ξεκίνησε! Αν δεν έχουμε κορδόνια, μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε κορδέλα διαθέτουμε.
   



Φτιάχνουμε και 2 επιπλέον παιχνίδια για να βρίσκονται μόνιμα στην τάξη μας για ενασχόληση στις ελεύθερες δραστηριότητες σε αρκετά ελκυστικό σχέδιο.



Για να κάνουμε την κατασκευή τρισδιάστατη θα χρησιμοποιήσουμε το παρακάτω πατρόν, το οποίο είτε εκτυπώνουμε σε κάνσον χαρτόνι ή σε οποιοδήποτε άλλο χαρτόνι διαθέτουμε ακόμα και από συσκευασία δημητριακών.

και σε μποτάκι για ποικιλία







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..