Αναζήτηση

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Η ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ - ΔΙΣΕΚΤΟ ΈΤΟΣ


To 1924 εμφανίστηκε για πρώτη φορά η επιπλέον μέρα του Φεβρουαρίου στο Ελληνικό ηερολόγιο.
Από τότε και κάθε 4 χρόνια - το δίσεκτο έτος, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται - ο Φεβρουάριος έχει έχει μία μέρα παραπάνω, δηλαδή 29 αντί για 28 ημέρες.
Η λαική παράδοση θέλει αυτή τη μέρα να είναι η γιορτή των τεμπέληδων. Η παράδοση αυτή μοιάζει με ένα αστείο παραμύθι , που κανένας δεν ξέρει αν είναι ψέμα ή αλήθεια.


Κάποτε λοιπόν, ο Χριστός γύριζε με τους 12 αποστόλους και κάθισε να ξεκουραστεί.Τότε όλοι οι Άγιοι πήγαν κοντά του και του ζητησαν δουλειά.
Πρώτος ο Άγιος Νικόλαος του λέει: Χριστέ μου τι θέλεις να κάνω? Πήγαινε να δεις ποια καράβια και ποιες βαρκούλες θαλασσοδέρνονται και να τα σώσεις, του απάντησε ο Κύριος.
Εγώ τί θέλεις να κάνω ρώτησε ο Άγιος Τρύφωνας? Το κλαδευτήρι το έχεις στη μέση σου. Τι θέλεις και ρωτάς? Πήγαινε στα χωράφια και στα αμπέλια να κάνεις τη δουλειά σου. Διώξε τις αρρώστιες από όλα τα δέντρα και όλα τα κακά.
Όλοι οι Άγιοι πήγαν και βρήκαν τι να κάνουν. Τελευταίος φαίνεται ότι έφτασε και ο Κασσιανός ο οποιός ρώτησε: Χριστέ μου τι να κάνω? Αμ εσύ είσαι που είσαι τεμπέλης! Πρόσεχε λοιπόν το Φεβρουάριο και όταν τον δεις να τραβάει εικοσι εννιά, μπες μέσα και κάνε καλό. Όταν πάλι δεν έχει εικοσι εννιά, κάθισε απ' έξω.
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..