Αναζητηση αυτου του ιστολογιου

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΘΑΙΝΩ ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ & ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΟΥ

Οι καιροί  είναι δύσκολοι και καλό είναι τα παιδιά μας να είναι σε θέση θυμούνται και να γνωρίζουν να πληκτρολογούν τουλάχιστον έναν αριθμό τηλεφώνου των γονιών τους.
Όπως μαθαίνουν τα ποιήματα, τους ρόλους και τα τραγούδια τα παιδιά, μπορούν να μάθουν και έναν Δεκαψηφιο αριθμό για ώρα ανάγκης.
Το παρακάτω φύλλο εργασίας μπορούν να συμπληρώσουν τα παιδιά με την μορφή εργασίας είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι και γιατί όχι να το έχουν και στην τσάντα τους.Αν πάλι είναι πολύ μικρά τότε ο αριθμός 112 , ο Πανευρωπαικός Αριθμός έκτακτης ανάγκης, που έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτησή μας
είναι ευκολότερος. 

Το παρακάτω πίνακα τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης συνήθως τοιχοκολώ κοντά στην πόρτα της τάξης και κοντά στον διακόπτη που ανάβουμε τα φώτα, σημείο που βλέπουν  τα παιδιά καθημερινά, έτσι ώστε να τους αποτυπώνεται χωρίς να το συνειδητοποιούν.


Το 112 λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης. Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ αποτελεί ωστόσο τον μοναδικό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης. Λειτουργεί επίσης σε μερικές χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική.
Στην Ελλάδα, το 112 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει με:
·         την Αστυνομία
·         τo Πυροσβεστικό Σώμα
·         το ΕΚΑΒ
·         το Λιμενικό Σώμα
·         την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056
·       την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές  στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή  κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Η κλήση προς το 112 μπορεί να γίνει και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα.
Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Αν η περιοχή του συμβάντος δεν καλύπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του καλούντος, η κλήση προς το 112 πραγματοποιείται μέσω άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας που καλύπτουν τη συγκεκριμένη περιοχή (λειτουργία υπηρεσίας εθνικής και διεθνούς περιαγωγής).
Η κλήση στο 112 παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του καλούντος.
Reactions:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..