Αναζήτηση

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

ΡΟΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣΤο ρόδι εννοιολογικά σημαίνει ροή και δύναμη, είναι ο καρπός της ζωής και της καλοτυχίας, ενώ αναζητώντας κανείς τις ρίζες του θα φτάσει μέχρι την αρχαία Ελλάδα, όπου θεωρούσαν ότι οι κόκκοι του ροδιού συμβόλιζαν την αφθονία, ίσως και λόγω της ποσότητάς τους, τη γονιμότητα, την αιωνιότητα, αλλά και την καλή τύχη.
Η παράδοση θέλει την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, η οικογένεια να βάζει τα καλά της και να πηγαίνει στην Εκκλησία να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και να υποδεχθεί το νέο έτος.
Ο νοικοκύρης παίρνει μαζί του στην Εκκλησία το ρόδι για να «ευλογηθεί» κι αυτό, και όταν όλοι επιστρέφουν στο σπίτι, εκείνος πρέπει να χτυπήσει την πόρτα για να του ανοίξουν, ώστε να είναι ο πρώτος που θα μπει στο σπίτι τη νέα χρονιά.
Τη στιγμή εκείνη σπάει το ρόδι και εύχεται να πλημμυρίσει το σπίτι υγεία, ευτυχία και χαρά, όσες είναι και οι ρώγες του ροδιού.

Και αφού σπάσουμε το ρόδι τη πρώτη μέρα του χρόνου στο σχολείο μας, φτιάχνουμε και το δικό μας ρόδι στο σχολείο.


πατρόν για το ρόδι στο οποίο θα γράψουμε το νέο αριθμό που μπήκε στη ζωή μας.

πατρόν για το ρόδι εξώφυλλο και οπισθόφυλλοΜια ακόμα πρόταση είναι να φωτοτυπήσουμε το διπλούμενο ρόδι σε μέγεθος Α3. Αναπροσαρμόστε ανάλογα και τα εξωτερικά ρόδια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..