Αναζήτηση

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 

Διαστημικά σκουπίδια είναι  ο συνολικός αριθμός των δορυφόρων που λειτουργούν, ή βρίσκονται σε αχρηστία κι εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά αναμένοντας την επαναφορά και βύθισή τους στη θάλασσα, όπως και τμήματα από παλαιούς πυραύλους. Επίσης, συναπαριθμούνται και τα διάφορα αντικείμενα, που έχουν προκληθεί από την αποκόλληση τμημάτων και εκρήξεις σε διαστημικές αποστολές.

Ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει μόνο να γεμίσει με απορρίμματα την επιφάνεια του πλανήτη μας, αλλά επίσης και το διάστημα.

Προγράμματος της ΝASA για τα απορρίμματα σε τροχιά, τα διαστημικά «σκουπίδια» που πλανώνται πάνω από τη γήινη ατμόσφαιρα φθάνουν πλέον τα 19.524. 

Για τα περισσότερα από τα 19.524 αυτά διαστημικά απορρίμματα που περιπλανώνται πάνω από τον πλανήτη, ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι χώρες της Συνομοσπονδίας Ανεξαρτήτων Κρατών (πρώην Σοβιετική Ένωση), που σε αυτές ανήκουν τα 6.589 «σκουπίδια»

Αακολουθούν οι ΗΠΑ (6.581 «σκουπίδια».

Στην τρίτη θέση έρχεται η Κίνα, με 4.044 «σκουπίδια» σε τροχιά

Ιαπωνική «ταυτότητα» έχουν 290 «σκουπίδια»

Ακολουθεί η Ινδία με 254 κομμάτια

Η διαστημική υπηρεσία με τα λιγότερα «σκουπίδια» είναι η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), με 145 και μαζί με την Ιαπωνία είναι εκείνες που από τον Απρίλιο δεν έχουν προκαλέσει άλλη διαστημική ρύπανση.

Όμως υπάρχουν χώρες που ανεξάρτητα από την ESA είναι υπεύθυνες για τη ρύπανση με τέτοιου είδους διαστημικά απορρίμματα, όπως η Γαλλία με 556

Επίσης άλλα 1.065 τέτοια αντικείμενα οφείλονται σε αποστολές άλλων κρατών.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..