Αναζήτηση

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Η Ρ Ω Ε Σ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι η αφορμή για να ασχοληθούμε με τους Καθημερινούς Ήρωες. Ξεκινήσαμε να μιλάμε με τα παιδιά για το τί είναι οι Ήρωες και τι σημαίνει να είσαι ήρωας. 


Ολοκληρώνοντας τη δραστηριότητα ανίχνευσης πρότερων αντιλήψεων
Φτιάχνουμε το ιστόγραμμα με τα παιδιά
Καταλήξαμε, ότι οι ήρωες χωρίζονται σε 3 κατηγορίες στους Ιστορικούς Ήρωες, στους Υπερήρωες και στους Καθημερινούς Ήρωες.


Φυσικά Βάλαμε και μπέρτα αλλά δεν είδαμε να αλλάζουν οι δυνάμεις μας κι έτσι αφήσαμε τους Υπερήρωες για τα παραμύθια. 
Θυμηθήκαμε όμως τους Ήρωες της Επανάστασης του 1821, τους συγκρίναμε με τους Υπερήρωες αλλά και πάλι οι τελευταίοι "έχασαν". Όσο για τους Καθημερινούς Ήρωες δεν υπήρχε τέλος στην Ιδεοθύελλα.

Τελικά με 14 σελίδες με εικόνες για παρατήρηση, περιγραφή, και συζήτηση για τους ήρωες βοηθηθήκαμε να οπτικοποιήσουμε ό,τι μέχρι τώρα συζητήσαμε.
Στην επόμενη φάση πραγματοποιούμε και ταξινόμηση με βάση τις τρεις κατηγορίες ηρώων, ως δραστηριότητα εμπέδωσης.

Οι παρακάτω κάρτες θα μας βοηθήσουν στην δραστηριότητα της ταξινόμησηςΣτο wordart.com  δημιουργούμε συννεφόλεξο με τη λέξη ΗΡΩΕΣ, την οποία γράφουν τα παιδιά στον Η/Υ, με τη βοήθεια από τις παραπάνω καρτέλες.
Τυπώνουμε και παίζουμε γλωσσικό παιχνίδι σύνθεσης της νέας λέξης που προστέθηκε στο λεξιλόγιό μας.Ώρα για τραγούδι
Ένας από τους καθημερινούς και κοντινότερους Ήρωές μας έγινε και τραγούδι.Φυσικά και διαβάσαμε και το βιβλίο
"Θέλω να γίνω Ήρωας"Εννοείται ότι ξεκινήσαμε και τις εικαστικές μας δομικές για την απεικόνιση των δικών μας Καθημερινών Ηρώων. Προτάσεις που ακούσαμε ήταν Ο Ήρωας του Νερού, γιατί πηγαίνει συνέχεια ένα ποτήρι νερό στη μαμά του ή η Ηρωίδα με τα μανταλάκια, ναι ναι γιατί μαζεύει τα μανταλάκια από την απλώστρα. Και φυσικά ο Ήρωας του Τζελ και ο Ήρωας του Καλοριφέρ είναι μερικοί από τους Ήρωες που ανακαλύψαμε μέσα μας.
Εσείς βρήκατε τον Ήρωα  που κρύβετε μέσα σας?1 comments:

ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΝΤΑ είπε...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!!! ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΔΕΑ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..