Αναζήτηση

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΒΛΙΟ & VIDEO Προτάσεις για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

1. Ένα όμορφο βιντεάκι με τίτλο "12.410 και 1 γαρύφαλλα" από την ΕΡΤ μπορείτε να το παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ επάνω στο παρακάτω Link
12.410 και 1 γαρύφαλλα


2. "Η κυρά Δημοκρατία"
    Κωνσταντίνα Αρμενιάκου
   εικονογράφηση: Πάνος Καψάσκης
    Κέδρος, 2006
Την κυρά Δημοκρατία όλοι την αγαπούν στο μικρό χωριό, γι' αυτό τη διάλεξαν για αρχηγό. Τι θα συμβεί όμως όταν η κυρία Ρία η Δικτατορία πάρει με τη βία όλη την εξουσία; Μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν ευτυχισμένοι χωρίς τη Δημοκρατία; Ένα παραμύθι για να εξηγήσουμε στα παιδιά την αξία της Δημοκρατία και για να θυμόμαστε ότι:
Όλοι μαζί, όλοι μαζί, είμαστε πάντα πιο δυνατοί.


3."ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ"
   ΣυγγραφέαςΦΑΚΙΝΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ
     Έτος έκδοσης: 1977
     Εικονογράφηση: Έγχρωμη
     Εικονογράφος: Φακίνου, Ευγενία
Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ' τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ΄αυτή, τι... άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ' ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να 'χουν την ησυχία τους.
Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα: Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Σοφός, Οκέυ-μπαμ-μπαμ. Ο Σαρδέλας είχε πριν τον πετάξουν σαρδέλες, η Μηλίτσα είχε κομπόστα μήλο, ο Βουτυρένιος βούτυρο, ο Οκέυ-μπαμ-μπαμ είχε κόκα-κόλα κι ο Σοφός είχε μέσα του καφέ.
Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα...


4. Λίγα γαρίφαλα για το Πολυτεχνείο
 Κατερίνα Μουρίκη
 εικονογράφηση: Νίκος Χριστοφοράκης
 Διάπλαση, 2008
Η σοφία και οι μνήμες του παππού Περικλή ανταμώνουν με την παιδική αφέλεια του Αλέξανδρου που κάνει συνειρμούς και συσχετίζει όσα βλέπει και ακούει με την προσωπική του καθημερινότητα. Παιδικές σκέψεις που παρότι προκαλούν γέλιο κρύβουν μικρές και μεγάλες αλήθειες της ζωής μας. Η δυναμική εικονογράφηση του Νίκου Χριστοφοράκη συμπληρώνει εικαστικά το κείμενο δημιουργώντας κατάλληλη ατμόσφαιρα στους μικρούς αναγνώστες.

5. Ηχητικό,Οπτικό και Έντυπο υλικό από διάφορες εφημερίδες, που έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν. 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..