Αναζήτηση

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 2023

Μερικές από τις κατασκευές που έκανα με τα παιδιά μου φέτος.



Καδράκι κοτούλα 

Χρησιμοποίησα χαρτόκουτο από γάλατα εβαπορέ που ήταν ήδη κομμένη στην επιθμητή διάσταση. Επίσης ρετάλια από το καβαλέτο που καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς χρωματίζονται και δεν αναγνωρίζονται από τον καλλιτέχνη τους.




Φαναράκι από Λαδόκολλα

Χρωματίσαμε τις λαδόκολλές στις οποίες είχαμε κολλήσει πάνω και κάτω λωρίδες από οντουλέ και κάτω κόλλησα με το πιστόλι σιλικόνης στρογγυλό χαρτόκουτο. Σύρραψα και το σύρμα πίπας της αρεσκείας τους.



Κάρτα Κοτοπουλάκι

Τα παιδιά έκοψαν τα κομμάτια και χωρίς να ξέρουν τι θα κάνουν τους έθεσα το ερώτημα: Τί μπορείτε να φτιάξετε με αυτά τα κομμάτια? 
Τα παιδιά ξεκίνησαν να τα τοποθετούν σε διάφορες θέσεις και να δοκιμάζουν και να πειραματίζονται. Τα γέλια πολλά. Κατάλαβαν όλοι ότι τελικά πρόκειται για κοτοπουλάκι και ο καθένας σύνθεσε τα κομμάτια όπως ήθελε.


Το πατρόν για το κοτοπουλάκι





Καλαθάκι από κουτί δημητριακών

Τα παιδιά χρωματίζουν τα καλάθια τους με χρώματα της αρεσκείας τους.Για διαρκέσει το χρώμα και να μην ξεφλουδίσει περνάμε από πάνω λίγο αραιωμένη ατλακολ.Μετά στολίζουμε με λουλουδάκια, αβγά και πεταλούδες ή ό,τι άλλο θέλουμε.




Παιχνίδι : ΑΒΓΟ-Τρίλιζα 

Κόβουμε σε μέγεθος Α4 ένα αβγό σε χαρτόκουτο, σχηματίζουμε το σχέδιο της τρίλιζας και τα παιδιά χρωματίζουν τα κενά μέρη. Στη πίσω πλευρά κολλάμε μία θήκη από CD  και μεσα τα παιδιά αποθηκεύσουν τις κάρτες για την τρίλιζα.Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε διαφορετικά χρώματα από καπάκια.


Πατρόν για το Αβγό της Τρίλιζας 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..